Utilizarea corespunzatoarea a unei scari simple

scari simple aluminiu

scari simple aluminiu

Daca ne gandim ce marime avem nevoie sa aiba ansamblulu unei scari simple, trebuie sa tinem cont de trei lucruri: inaltimea de stat in picioare, inaltimea de lucru si inaltimea de acces. Luand in considerare inaltimea de stat in picioare , aceasta este inaltimea maxima la care este permisa urcarea. Omul implicat in executarea unei sarcini de lucru la inaltime, trebuie sa stie ca inalimea de lucru sa se afle la aproximativ 1.50 metri peste inaltimea de stat in picoare. Inaltimea de acces, a treia dimensiune de care se tine cont, este inaltimea care poate fi atinsa de pozitia de stat in picioare.
Cand vine vorba de siguranta utilizarii unei scari, corespunzatoare ar putea fi o treapta universala, rabatabila in sus, care sa ofere un loc stabil de stat in picioare. Aceasta serveste la siguranta dumneavoastra. Un lucru de care nu multi oameni tin cont si caruia trebuie sa ii acordam atentie este simbolul sau marca GS, Greprufte Sicherheit, o marca de securitate si vine de la „testat in conditii de siguranta”, aplicata produselor nealimentare. Produsele care sunt in conformitate cu reglementarile tehnice privind securitatea in functionare si utilizarea pot primi aceasta marca. Cel mai important este faptul ca, produsele care poarta aceasta marca pot fi utilizate in conditii de siguranta. Inainte de fiecare utilizare este indicat sa se verifice toate deteriorarile, iar toata suprafata sa fie curatata de impuritati.
Utilizarea unei scari este adecvata numai pentru lucrari usoare de scurta durata. Pentru o pozitie stabila va recomandam o incaltaminte solida si antiderapanta, iar pentru urcare si coborare trebuie ca ambele maini sa fie libere. Inca un lucru de care sa tinem cont, este ca urcarea si coborarea sa fie efectuate intotdeauna cu fata inspre ansamblul constructiei pe care se urca. Pentru a se garanta o stabilitate suficienta nu este permisa urcarea mai sus de a patra treapta, de sus, iar in cazul unei scari duble accesibilepe ambele parti, mai sus de a treia treapta. Daca vorbim despre cele multifunctionale, urcarea este permisa chiar numai pana la a cincea treapta de sus.
Lucrarile de reparatii si de intretinere trebuie executate de care persoane cu cunostinte de specialitate, corespunzator instructiunilor producatorilor.